Kontakt
ADRESA Beethovenova 3, Piešťany 921 01
TELEFÓN +421 33 79 10 999
EMAIL info@hotelparkavenue.sk
WEB www.hotelparkavenue.sk
Kúpeľné mestá sú unikátne svojou atmosférou: uvoľnenou, príjemne spomalenou, povznášajúcou. V Piešťanoch to cítite na každom kroku, no v rozľahlom mestskom parku ešte o trošku viac. Košaté gaštany sa tu striedajú s vysokými borovicami, pretkané sú majstrovskými sochami a práve tu nájdete reštauráciu Steakpark. Tá je súčasťou štvorhviezdičkového hotela Hotel Park Avenue.
Štavnaté steaky pripravené na lávovom grile
Už názov napovedá, čo môžete očakávať: poriadne šťavnaté steaky. „Nájsť dodávateľa hovädzieho mäsa, s ktorým by sme boli spokojní, nám dalo zabrať. Objavili sme ho až v Južnej Amerike a Austrálii,“ prezrádza manažér reštaurácie i hotela Dušan Ďurčák, ktorý mimochodom istý čas v Austrálii tiež pracoval. Steakpark vás aj počas dňa objíme príjemne tlmeným svetlom, reštaurácia sa totiž nachádza v polopodzemí. Vytvára tak intímnu atmosféru, ktorá sa dokonalo hodí ku kvalitnému červenému vínu s Chateubriand steakom z plemena Black Angus doplneného omáčkou zo zeleného korenia a brandy. Mimochodom, všetky steaky sú pripravované na lávovom grile, vďaka ktorému je mäso až rozprávkovo šťavnaté.
Na svoje si prídu aj vegetariáni
Hoci vlajkovou loďou Steakparku sú, ako inak, hovädzie pochúťky – nielen steaky, ale tiež tatársky biftek, teľací rezeň či cheeseburger s domácou žemľou – v menu sa značný dôraz kladie i na vegetariánov. Čo tak skúsiť šafránové rizoto? Alebo radšej semolinové papardelle s paradajkami a bazalkou? Či počas horúceho leta čerstvý šalát s hruškou, vlašskými orechmi a roquefortom? A možno sa to nezdá, ale aj po poriadnom steaku si nájdete miesto na dezert. Alebo: aspoň by ste si mali nájsť. Pýtate sa prečo? Odpoveď je jednoduchá, vlastne odpovede sú dve: crème brûlée a čokoládové brownie s vanilkovou zmrzlinou.
Reštaurácia zasadená v mestskom parku
A keď sme už spomínali leto, počas sparných dní nájdete útočisko na terase umne zasadenej do tieňa mohutných stromov. Pocit je to nesmierne zaujímavý: ste prakticky v centre kúpeľného mesta, no máte pocit, že ste si odskočili na predzáhradku lesnej chaty. „Ak sme ešte okrem jedla na niečo obzvlášť hrdí, určite je to naša terasa v oáze zelene. Vychutnať si tu obed alebo večeru ma neprestáva baviť ani po rokoch,“ hodnotí Dušan Ďurčák.
Špičková sviečková
Ak sú pre vás pojmy ako Chateubriand či Royal Roquefort španielskou dedinou, môžete byť úplne pokojní. Smiete sa spoľahnúť na obsluhu, no charakteristiku mäsa nájdete priamo v menu. Dozviete sa napríklad, že Chateubriand steak je pruh svaloviny pod chrbticou (roštencom), ktorá je vystavená veľmi malej námahe. Vďaka tomu je mäso krehké, jemné, vláknité. Je považovaná za najlahodnejšiu, najjemnejšiu a najkvalitnejšiu časť hovädzieho mäsa.
Hoci v menu nájdete aj odporúčané omáčky k jednotlivým druhom steakov, tu sa nemusíte vôbec báť experimentovať. Pretože vyberať máte skutočne z čoho: siahnuť môžete po omáčke z čerstvých šampiňónov, jogurtovom dipe s bylinkami, dijónskej, sweetchilli, BBQ omáčke, alebo po osvedčenej klasike: bylinkovom masle. Aj vy máte pocit, že sa vo vás prebúdza dravá šelma? Či už do Steakparku idete za mäsom, alebo dávate prednosť vegetariánskym jedlám, strhnúť sa chuťou a prostredím tu bude nesmierne jednoduché.
Steakpark nájdete aj na instagrame.
Zdroj: Kávičkári.sk, Text: Tomáš Turek, Foto: Tomáš Turek a archív reštaurácie